Corona nieuws

Heeft u vragen? |  01-04-2020

Onderstaand de video van ProVoet, de branche organisatie. Op de website van ProVoet staat veel informatie over wanneer ik u mag en kan helpen: https://www.provoet.nl


Wij behandelen medische noodzakelijke voetzorg |  25-03-2020
Ministerie VWS: ‘medisch noodzakelijke voetzorg gaat door’
ProVoet ontving op dinsdag 24 maart bericht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat zorgt voor de gewenste duidelijkheid in pedicureland: medisch noodzakelijke voetbehandelingen doorverwezen vanuit podotherapeut, huisarts of specialist mogen tot en met 6 april 2020 wél worden uitgevoerd door een medisch pedicure*. Belangrijk hierbij is om je strikt aan de hygiënevoorwaarden te houden.

OPTIMAHANDenVoet houdt de regels van het RIVM en ProVoet in acht. Zie hier mijn hygiënevoorschriften.


Tijdelijk geen behandeling |  24-03-2020

Nieuws vanuit onze brancheorganisatie, ProVoet:
Praktijken verplicht sluiten tot 6 april ( uitzondering voor uitvoeren medisch noodzakelijke zorg nog niet bevestigd ). ProVoet is naar aanleiding van de persconferentie op maandagavond 23 maart in overleg gegaan en komt met de volgende aanscherping op haar eerdere advies. Voetbehandelingen die onder uiterlijke verzorging vallen zijn tot en met 6 april bij de wet verboden. Welke medisch noodzakelijke voetbehandelingen tot en met 6 april juridisch gezien nog wel mogen plaatsvinden is op dit moment nog onduidelijk. ProVoet heeft deze vraag direct na de persconferentie gesteld aan het ministerie en wacht op uitsluitsel.

OPTIMAHANDenVOET is nu gesloten en in afwachting van de branche organisatie. Nader bericht volgt. Ik wens u een goede gezondheid.


Beperkt behandelen |  20-03-2020

Voor de veiligheid van u, uw omgeving en mij, hanteert OptimaHandenVoet tijdelijk een ander beleid. In een brief beschrijf ik dit beleid uitgebreid. Klik hier om de volledige brief te lezen.